Copyright Dan Mălureanu
logo

5 reguli pentru o fotografie bună AirBNB?

5 reguli pentru o fotografie bună AirBNB?

Fotografiați toate spațiile importante, astfel încât potențialii oaspeți să se poată vizualiza în casă dvs. Fotografiile evidențiază ceea ce face casă ta frumoasă și unică, ajutând în același timp la stabilirea așteptărilor oaspeților. Pentru a vă asigura că fotografiile reprezintă cu precizie casă dvs am găsit 5 probleme importante când este vorba de o prezentare adecvată.

1) Mergem pe natural

Preferăm lumin naturală și atmosfera creată de această iar orice sursă poate altera iremediabil aceste caliati. Pentru a vă asigura că fotografiile utilizează numai iluminarea naturală, vom programa ședința foto în orele în care avem lumina de zi.  Evitați să faceți fotografiile seară sau noaptea, deoarece poate crea o atmosferă grea, întunecată (de beci). Se pierd foarte multe lucruri din cauza lipsei de lumina. Mood-ul fotografiilor va influență decizia de închiriere a spațiului. Clienții vor înțelege mai puțîn din spațiul și facilitățile pe care le oferiți spre închiriere.

2) Se vede frumos

Cât este suficient să vedem din cât se vede ? Vorbim de decupajul fotografiei. Mergem pe o regulă simplă. Fiecare camera fotografiată trebuie să aibă minim o fotografie largă, o fotografie cu o incadreare medie și un detaliu. În funcție de stilul și decorul camerei numărul de fotografii poate varia.

3) Să nu exagerăm 

Imaginile distorsionate nu sunt atractive. Nu vom folosi lentile excesiv de largi cunoscute sub numele de lentile super-angulare sau “ochi de pește”. Aceste lentile forțează realitatea inducând senzația unor spațiile mai largi decât sunt cu adevărat. Când distorsiile sunt exagerate cu greu poți să-ți dai seama de proporția și dimensiunea obiectelor și a spațiului.

4) O imagine perfectă, linii paralele

Un alt aspect important este alinierea elementelor din fotografie atât pe verticală cât și pe orizontală. Fotografiile trebuie să fie aliniate perfect pentru a avea un aspect cât mai natural. Evitați unghiurile prea exagerate astfel veți obține o geometrie a cameriei total fantezistă (o geometrie trapezoidală) și veți induce în eroare potențialul client. 

fotografie baie hotel

5) O editare potrivită

Chiar dacă folosim un echipament profesional și programe dedicate fotografiei de arhitectură și design interior vom avea anumite surprize când este vorba de editare. Sunt zone sunt ușor de identificat. De multe ori zona ferestelor este "arsă" de lumină. Apare ca o suprafață plată, fără detalii, chiar supărătoare. Prea multă lumina în zona ferestrelor. Prea puțină lumină în zona ferestrelor, este o altă situație. O editare superficială a imaginilor face că sursă de lumină să fie tratată exagerat, asemeni unui “negativ”. Rezultă o fotografie stranie, nefirească chiar murdară. O altă situație ...Lumina este albă dar ferestrele și perdeaua sunt albastre. Este cea ce numim noi “color cast” sau poate o problema de “balans în alb”. Orice ar fi, bine nu arată! Aceeași cauză, o problemă de corecții în post-procesare. Sunt fotografi care la editarea fotografiilor caută să caștige timp, pe scurt să rentabilizeze serviciul foto și astfel elimină anumiți pași. Nu este nici o magie. Toate lucrurile pot fi corectare dar cu timp și muncă. Alocați-va un buget rezonabil pentru ședința foto și cereți cât mai multe detalii când stabiliți o colaborare. Implicați-vă in discutie și puneți întrebări.

Să ne organizăm...

Timpul necesar fotografierii depinde de dimensiunea casei dvs. Nu uitați că spațiul să fie pregătit pentru fotografiere. La solicitarea unei oferte nu uitați să furnizați toate informațiile necesare. Mai exact care este componentă spațiului ce urmează să fie fotografiat și facilitățile pe care le aveți în dotare. Dacă aveți un site sau aveți o galerie foto pe Airbnb pe care doriți să o actualizați trimiteți-ne un link pentru a înțelege spațiul și facilitățile pe care le aveți la dispoziție. Va vom face o ofertă cât mai aproape de nevoile pe care le aveți. 

Ce ma recomandă ?

Fotografie comercială și clipuri de prezentare

Activitatea națională și internațională în domeniul fotografiei de arhitectură & design interior (hoteluri, pensiuni, apartamente în regim hotelier & Booking, birouri arhitectură, arhitecți). Publicat în Designist, Republica, Casă Lux (revistă printată). Sunt Dan Malureanu fotograf profesionist full time și te pot ajută la prezentarea spațiului în cea mai bună lumină indiferent de dimensiune și stil.

Fotografie promovare hotel turism la mare

Beneficii

• Crește încrederii clienților
• Consolidaza identitatea mărcii
• Îmbunătăteste imaginea afacerii
• Consolidează vizibilitatea online (Booking, Instagram, Facebook, Google My Business)
• Drepturile de imagine 100%
• Imagini de înaltă calitate
• Livrare prin galerie online
• Contract & factură
• Lucrez oriunde în România

Solicită o ofertă

Fotograf Booking

Booking și industria ospitalității? Fotografiile în industria ospitalității trebuie să fie frumoase, clare, realiste,...
Flat lay articole revista Ideal Deco Book

5 reguli pentru o fotografie bună AirBNB?

1) Mergem pe natural Preferăm lumin naturală și atmosfera creată de această iar orice...

Comments are closed.